Vízszivárgás, ázás

jún 25, 2022 | Egyéb | 0 hozzászólás

Vízszivárgás, ázás!

 

“Ami elromolhat, az el is romlik” – szokták mondani. Sajnos ez a vízhálózatokról, vízvezetékekről, csapokról, csaptelepekről, elzárókról is elmondható. Ezek az vízszerelési anyagok és szerelvények az idő múlásával, amikor elfáradnak, elöregednek, korrodálnak…elkezdenek nem megfelelően működni vagy szivárogni.  Erre a jelenségre a legtöbb háztartásbeli ügyet sem vet, vagy nem is veszi észre az elején. Sok esetben viszont úgy véli, mi az a pár csepp víz ott, meg a csöpögő csaptelep sem olyan nagy dolog….nem kell hívni azonnal vízvezeték szerelőt. Ez így is van, a pár csepp az tényleg nem sok, de az egyre nagyobb szivárgás egyre nagyobb károkat tud okozni. Ilyenkor megnőhet a vízfogyasztásunk is és feleslegesen fizetünk ki egy bizonyos összeget az elcsöpögött, elfolyt víz után a szolgáltatónak.

Nézzünk, egy csöpögő mosogató csaptelepet példának. A víz az elöregedett, vagy meghibásodott csapbetétből, elkezd előszőr csak szivárogni, aztán egyre jobban folyni és a felgyülemlett víz, utat talál magának a bútor réseinél. A beszivárgott víz hatására a bútorlap megszívja magát vízzel és előbb utóbb szétrohad, majd javításra szorul. Továbbá a vízvezetékeken, flexibilis bekötőcsöveken végigfolyó víz, reakcióba lép az anyaggal és korrózió alakul ki a szerelvényeken. A folyamatos nedvesség, korrózió megkezdi az anyagot. Ennek a következménye lehet akár egy nagyobb csőtörés is konyhánkban vagy fürdőszobánkban. Ebben a fázisban már sokkal nagyobb károkra számíthatunk, mintha csak egyszerűen időben megjavítattuk volna a szivárgó vízcsapot egy vízvezeték szerelővel.

Ezért is fontos minden hibát kijavítani időben, és nem várni és halmozni azokat, mert a pénztárcánk is bánhatja annak következményeit. Érdemes időközönként benézni a vízóra aknába, az eltakart vízelzárókra, a mosdó alá, a mosogató alá, a pincénkbe, hátha időbe észrevesszük a jeleket és megelőzhetünk egy csőtörést . Ha ilyen és hasonló vízvezeték vagy vízszereléssel kapcsolatos problémája van, hívjon minket bizalommal és mi segítünk Önnek. Szakképzet vízszerelő szakembereink készséggel állnak rendelkezésére a nap bármely szakaszában!

Print Friendly, PDF & Email

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kategóriák

Calendar

2023. szeptember
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Hívás